Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

Središče ZIPOM

Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov


Središče ZIPOM je mreža 40 nevladnih organizacij, ki delujejo na področju varstva otrokovih pravic.
Namenjeno je podpori in krepitvi nevladnih organizacij prek informiranja ter vključevanja v različne skupne akcije preprečevanja in odpravljanja kršitev otrokovih pravic. Eno izmed temeljnih načel delovanja je povezovanje in oblikovanje sodelovalne partnerske strukture med članicami. Kot koalicija nevladnih organizacij s področja otrokovih pravic ZIPOM združuje njihovo znanje in izkušnje v skupnih aktivnostih ter tako prispeva k oblikovanju vloge nevladnega sektorja v Sloveniji. Vsebinsko deluje na področju otrokovih pravic, zato je vodilo delovanja ravnati skladno z otrokovo največjo koristjo.
Središče ZIPOM vodi zagovorniške akcije na področju aktualne družinske zakonodaje, socialne zakonodaje, položaja otroka na sodišču in drugih. Prek pobud vzpostavlja različne oblike sodelovanja s predstavniki ministrstev, Državnega zbora, Državnega sveta, centrov za socialno delo, itd. Redno sodelovanje je ZIPOM vzpostavil z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve ter enake možnosti, Varuhom človekovih pravic RS ter Ministrstvom za zunanje zadeve.
ZIPOM vodi civilni dialog z mediji. V sodelovanju z Varuhom človekovih pravic RS, Društvom novinarjev Slovenije in Novinarskim častnim razsodiščem je oblikoval Smernice za poročanje novinarjev o otrocih.Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9
1000 Ljubljana


Sara Geiger Smole, univ.dipl.soc.del.
Strokovna sodelavka ZPMS – Vodja Središča ZIPOM
tel.: 01 239 67 25 fax: 012396722
e-mail: sara.geiger.smole@zpms.si

Darija Maksimović Gončin, univ.dipl.prav.
Strokovna sodelavka ZPMS in Središča ZIPOM
tel.: 01 239 67 25
e-mail: darija.maksi.goncin@zpms.si
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.