Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

Aktualno

 
 
 
DOPOLNITVE ZAKONA O VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC
16.10.2017
14. oktobra 2017 je začel veljati Zakon o dopolnitvah zakona o varuhu človekovih pravic (ZVarCP-B). Sprejete spremembe prinašajo številne novosti za institucijo Varuha človekovih pravic.
 
 
 
KREPITEV VARSTVENIH MEHANIZMOV KLJUČNA ZA ZAŠČITO MIGRANTSKIH OTROK
03.01.2017
Pravno-informacijski center nevladnih organizacij (PIC) in UNICEF sta 15. decembra 2016 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova organizirala razpravo »Sistem zaščite otrok v Sloveniji skozi prizmo migrantskih otrok«.
 
 
 
SREČANJE NACIONALNIH PARTNERSKIH MREŽ EUROCHILDA V SODELOVANJU S SVETOM EVROPE
29.12.2016
Decembra 2016 je v Strasbourgu potekalo srečanje članic Eurochilda, ki je bilo posvečeno usposabljanju glede metod dela in instrumentov Sveta Evrope, pomembnih za delovanje na področju otrokovih pravic.
 
 
 
Izhodiščna preživnina na podlagi ustavnega načela enakosti
13.09.2016
PIC predlaga, da se v novem Družinskem zakoniku določi izhodiščna preživnina v višini deleža minimalnega dohodka. Na ta način se na ravni zakona otroke postavi v enak položaj in se jim prizna pravica do minimalnega življenjskega...
 
 
 
Za otroke ne naredimo dovolj
28.07.2016
Središče ZIPOM je objavilo vmesno alternativno poročilo o uresničevanju Konvencije o otrokovih pravicah v Sloveniji. Slovenija je Odboru Združenih narodov (ZN) za otrokove pravice o uresničevanju Konvencije o otrokovih pravicah (KOP)...
 
 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 18
 

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.