Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

Aktualno

 
 
 
OKROGLA MIZA NA MINISTRSTVU ZA ZUNANJE ZADEVE O OTROKOVIH PRAVICAH – POMETIMO NAJPREJ PRED SVOJIM PRAGOM
31.01.2020
Na Ministrstvu za zunanje zadeve je 29. 1. 2020 potekala okrogla miza "Slovenija za otrokove pravice - Kako lahko izboljšamo položaj otrok v svetu" kjer je bila Slovenija predstavljena kot zgled. Pa je res tako?
 
 
 
Eurochild in UNICEF bosta razvila študijo o otrocih v alternativni oskrbi po vsej EU
09.01.2020
Danes v Evropi ni podatkov o otrocih, ki niso v starševskem varstvu, ali so v nevarnosti, da bi ga izgubili. Razpoložljivi podatki običajno niso razčlenjeni, na primer glede na starost, spol, invalidnost.
 
 
 
Služba za podporo oškodovancem pri Okrožnem sodišču v Ljubljani
09.12.2019
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je pričela delovati Služba za podporo oškodovancem, ki ima zaposleni dve pravnici in socialno delavko. Prostori službe se nahajajo na Miklošičevi ulici 28 v Ljubljani.
 
 
 
Srečanje z Zagovornikom načela enakosti - 29. 10. 2019
06.12.2019
Predstavniki ZPMS in ZIPOM, skupaj z drugimi nevladnimi organizacijami na področju pravic otrok, smo predstavili Zagovorniku načela enakosti izzive na področju diskriminacije otrok, ki so v največji meri povezani z revščino.
 
 
 
Na Institutu RS za socialno varstvo so predstavili regijski indeks blaginje otrok RIBO
02.12.2019
Pomembno je, da regijske razlike bolje razumemo, saj lahko država le tako oblikuje javne politike, ki bodo te razlike zmanjšale in na ta način pospešile regionalni razvoj ter ga uravnotežile. Oblikovanje regijskega indeksa blaginje...
 
 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 18

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.