Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

SREČANJE NACIONALNIH MREŽ NVO EUROCHILD-a v AMSTERDAMU

25.09.2015

Nacionalne evropske mreže NVO pozivamo k usklajenemu evropskem pristopu za izboljšanje življenja otrok in mladih.
Srečanja se je udeležilo 18 nacionalnih partnerskih mrež Eurochild-a.
Glavni poudarki srečanja so bili: v Evropski uniji je 28% otrok izpostavljenih tveganju revščine ali socialne izključenosti. Več kot 11% otrok v Evropi zapusti šolo pred zaključkom srednješolske izobrazbe. Negotov je tudi položaj otrok migrantov in begunce, ki so bili ločeni od svojih družin in so zato v zelo ranljivem položaju.
Dana Rušinová iz Koalicije za otroke za Slovaško je izjavila: "Vlaganje v otroke je zmaga za prihodnost. Vlaganje v otroke v sedanjosti pomeni investicijo v izobraževanje ter inovativnost v vseh sektorjih."
Jana Hainsworth, generalna sekretarka Eurochild-a, je izpostavila: »Potrebujemo močne, neodvisne otroške varuhe v vsaki državi. Naše članice sodelujejo z obstoječimi varuhi človekovih pravic. Še posebej je to sodelovanje pomembno v času, ko se položaj otrok v evropskih državah slabša.

 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.