Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

GENERALNA SKUPŠČINA EUROCHILD-a

24.04.2015

ZIPOM je 14. januarja 2015 postal »associate member« Eurochild-a, kar so člani skupščine tudi potrdili. Marca so nas povabili, da postanemo predstavniška mreža nevladnih organizacij s področja otrokovih pravic iz Slovenije, a na žalost še nismo bili potrjeni. Čez dve leti nas bodo ponovno ocenili, zaenkrat pa ostajamo »observer«. To pomeni, da lahko še vedno aktivno sodelujemo pri vseh aktivnostih ostalih predstavniških mrež, nimamo pa glasovalne pravice. Razloga, da še nismo bili izbrani, sta bila, da je nejasno nadaljnje financiranje mreže in da smo še zelo mlada mreža.

Po zaključenem srečanju je Eurochild sprejel izjavo za javnost, s katero je izrazil zaskrbljenost zaradi pomanjkanja politične volje v Evropi, da bi bili otroci v središču oblikovanja politik.

Evropske institucije so pozvali k uravnoteženju socialnih in ekonomskih ciljev.

 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.