Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

POROČILO EUROCHILD-a O EVROPSKEM SEMESTRU

17.12.2020

Mednarodna organizacija Eurochild je 17. novembra 2020 objavila Poročilo o evropskem semestru. Središče ZIPOM je član Eurochild-a in hkrati tudi nacionalni predstavnik v sklopu National Partner Network Eurochild-a (NPN). Kot NPN smo tudi tokrat sodelovali pri pripravi poročila in oblikovali profil Slovenije.

Tokratno poročilo odraža učinke pandemije COVID-19 na otroke. Združuje informacije, zbrane iz 25 držav Evropske unije in vsebuje priporočila za izboljšanje politik v kratkoročnem in dolgoročnem obdobju z namenom izboljšanja situacije za otroke in družine.

Posledice pandemije se že kažejo v socialni neenakosti, izgubi delovnih mest, zaradi česar se revščina mnogo družin poglablja. Zaprtje šol vpliva na še večje razlike v možnostih za izobraževanje, kar ima neposreden vpliv na razvoj vseh potencialov otrok ter njihovo fizično in duševno zdravje. Eurochild zato z mrežo svojih članic poziva, da države članice EU pri načrtih za okrevanje upoštevajo tudi odpravo revščine ter implementacijo Jamstva za otroke.

 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.