Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

USPEŠNO IZVEDENA KONFERENCA O PARTICIPACIJI OTROK – DRŽAVLJANI PRIHODNOSTI

29.11.2019

USPEŠNO IZVEDENA KONFERENCA O PARTICIPACIJI OTROK – DRŽAVLJANI PRIHODNOSTI

Zveza prijateljev mladine Slovenije je v novembru uspešno izvedla konferenco o participaciji otrok z naslovom Državljani prihodnosti. Dogodek je bil sofinanciran s strani Eurochild-a in Erasmus+, namen pa je bil poleg ozaveščanja o pomenu participacije otrok, doseči podpis pisma o nameri med Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Nacionalnim odborom za Otroške parlamente in Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Namen je bil dosežen. Pismo so podpisali minister dr. Jernej Pikalo, ministrica mag. Ksenija Klampfer in predsednica ZPMS Darja Groznik. Vsi podpisniki so se zavezali, da bodo v skladu z možnostmi sodelovali pri razvoju in implementaciji participacije otrok v zadevah, ki se jih tičejo in so zanje pomembne, ter uresničevali cilje Konvencije o otrokovih pravicah v skladu s svojimi pristojnostmi.

Namen konference pa ne bi bil dosežen, če ne bi bilo participacije otrok, ki so povedali:

 »Mi smo orožje in lahko uporabimo sebe, da spremenimo svet.«

»Mi participiramo, a nismo slišani!«

»Otroci so prepogosto dekoracija na dogodkih, se pa zgodi, da so tudi odrasli le dekoracija na naših dogodkih.«

Posebno zadnja izjava je bila pospremljeno z aplavzom vseh prisotnih. Da ne bo ostalo samo pri aplavzu, upamo, bo poskrbelo podpisano pismo o nameri.

Več o dogodku povezava na https://www.zpms.si/2019/11/28/konferenca-o-participaciji-otrok-drzavljani-prihodnosti-2/

 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.