Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

18. november - Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo

18.11.2018

Pobudo za razglasitev Evropskega dneva za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo je podala Slovenija na predlog Združevanja proti spolnemu zlorabljanju leta 2011. 18. november je bil razglašen za Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo leta 2015. Obeleževanje tega dneva je namenjeno ozaveščanju javnosti o problematiki spolnega izkoriščanja in spolne zlorabe otrok ter o preprečevanju teh dejanj.

Obeleževanje tega dneva omogoča tudi opozarjanje na ratifikacijo in implementacijo Lanzarotske konvencije. Gre za Konvencijo Sveta Evrope o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Konvencija je stopila v veljavo dne 1.1.2014 in predstavlja edinstven pravni instrument, ki pogodbenice zavezuje, da kriminalizirajo vse oblike spolne zlorabe otrok. 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.