Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

TRETJI IZBIRNI PROTOKOL


Novice


 
 
Slovenija še vedno ni ratificirala Tretjega Izbirnega protokola h Konvenciji o otrokovih pravicah
 27.08.2015
Slovenija je Tretji izbirni protokol h Konvenciji o otrokovih pravicah podpisala že 28. februarja 2012, a do danes do ratifikacije še ni prišlo.

 
OTROCI NEKATERIH DRŽAV SE LAHKO PRITOŽIJO NA ODBOR OZN ZA OTROKOVE PRAVICE
 14.04.2014
Z današnjim dnem, 14. aprilom 2014, je stopil v veljavo Tretji Izbirni protokol h Konvenciji OZN o otrokovih pravicah. Tretji Izbirni protokol h Konvenciji o otrokovih pravicah je mednarodna pogodba o človekovih pravicah, ki omogoča otrokom, skupinam otrok oziroma njihovim zastopnikom, ki trdijo, da je država kršila otrokove pravice, da vložijo pritožbo na Odbor Združenih narodov za otrokove pravice, ko so izčrpana vsa domača pravna sredstva. Protokol vsebuje tudi izjemo od izčrpanja domačih pravnih sredstev, in sicer v primeru, ko bi varstvo pravic trajalo nerazumno dolgo oziroma bi bilo malo verjetno, da bi obstajala kakršnakoli možnost uspeha.

 
OKROGLA MIZA NA TEMO 3. Izbirnega protokola h KOP
 05.02.2014
Tretji Izbirni protokol h Konvenciji o otrokovih pravicah (v nadaljevanju KOP) je mednarodna pogodba o človekovih pravicah, ki omogoča otrokom, skupinam otrok oziroma njihovim zastopnikom, ki trdijo, da je država kršila otrokove pravice, da vložijo pritožbo na Odbor Združenih narodov za otrokove pravice.

Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.