Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

ZIPOM Z VARUHINJO O 5. namestniku za otrokove pravice

06.02.2014

Središče ZIPOM je pobudo za Varuha otrokovih pravic opustilo zaradi trenutne gospodarsko finančne situacije. Vsekakor pa samostojen varuh za otrokove pravice ostaja naša želja.

Na spletni strani Varuha človekovih pravic RS so zapisali: "Pripravljeni pa so (ZIPOM) podpreti oblikovanje samostojnega oddelka za otrokove pravice znotraj institucije Varuha ter kadrovsko okrepitev s petim namestnikom varuhinje, ki bi deloval le na področju otrokovih pravic. Varuhinja je izrazila naklonjenost vsem prizadevanjem za okrepitev nadzorne funkcije Varuha na področju otrokovih pravic ter dopustila možnost dopolnitve zakona o Varuhu s predlogom ZIPOM-a. Prisotne je seznanila tudi s prizadevanji Varuha, da postane Nacionalna institucija za človekove pravice."

Pozitivnega odziva s strani Varuhinje smo veseli, s pobudo bomo nadaljevali v sodelovanju z Varuhom človekovih pravic.

 
Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.