Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

OSTALE POBUDE


Novice


 
 
OKROGLA MIZA O NOVELI ZAKONA O PREPREČEVANJU NASILJA V DRUŽINI
 19.02.2016
Zveza prijateljev mladine Slovenije, Društvo za nenasilno komunikacijo ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vas v četrtek, 25. februarja, ob 10. uri vabimo na okroglo mizo o noveli Zakona o preprečevanju nasilja v družini.

 
ZOISOVE ŠTIPENDIJE TUDI DRUŽBENO ODGOVORNIM OTROKOM
 28.08.2015
Središče ZIPOM se je 28. avgusta 2015 udeležilo sestanka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve ter enake možnosti na temo sprememb Pravilnika o dodeljevanju Zoisovih štipendij.

 
Spremembe Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev
 27.08.2015
ZIPOM je oblikoval pobudo za spremembe Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS). V četrtek, 27. 8. 2015, smo predloge za spremembe predstavili tudi na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve ter enake možnosti (MDDSZEM).

 
VABILO NA KONFERENCO: Participacija otrok in mladostnikov
 27.10.2014
Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, Zveza prijateljev mladine Slovenije in ZIPOM (Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov) pri ZPMS ter Dijaška organizacija Slovenije vas ob 25. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicahv sodelovanju z Državnim zborom vabimo na konferenco

PARTICIPACIJA OTROK IN MLADOSTNIKOV,
ki bo v četrtek, 13. novembra 2014, od 9. do 17. ure
v veliki dvorani Državnega zbora,
Šubičeva 4, Ljubljana.

 
OGLAS SKOZI OTROKOVE OČI
 26.05.2014
Središče ZIPOM je z letakom Oglas skozi otrokove oči končalo akcijo Otrok ni objekt trženja.

 
ZIPOM Z VARUHINJO O 5. namestniku za otrokove pravice
 06.02.2014
Dne 6.2.2014 smo se na rednem srečanju z Varuhinjo, gospo Vlasto Nussdorfer, pogovarjali tudi o možnosti ustanovitve 5. namestnika Varuhinje.

 
Pobuda za Samostojen oddelek za otrokove pravice pri Varuhu človekovih pravic
 27.11.2013
Središče ZIPOM je dne 14.5.2013 začelo z akcijo za samostojnega Varuha otrokovih pravic. Od dne 10.6.2013 do konca septembra 2013 smo zbirali stališča ministrstev glede posebnega varuha za otroke. Odzvalo se nam je 5 ministrstev in Policija. Njihovo mnenje je bilo enotno – vsi predlagajo, da je zaradi trenutne gospodarsko-finančne situacije bolj ustrezna ustanovitev samostojnega oddelka za otrokove pravice oziroma kadrovska in finančna okrepitev položaja namestnika Varuha človekovih pravic, pristojnega za otrokove pravice.

 
Policija na spletni strani objavila postopek v primerih nasilja v družini
 07.11.2013
Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave je na uradni spletni strani policije objavila celovit pregled informacij o postopkih policije na področju nasilja v družini. Informacije so bile sestavljene in objavljene v želji približati vsem ljudem celovitost dela na področju nasilja v družini ter z namenom dati ustrezne in objektivne informacije žrtvam nasilja v družini, pa tudi vsem tistim, ki bi žrtvam radi pomagali, pa morda niso vedeli, kako.

 
Posvet Aktualna vprašanja uresničevanja otrokovih pravic v Sloveniji
 07.10.2013
Središče ZIPOM in Varuh človekovih pravic sta v sodelovanju z Državnim svetom ob začetku Tedna otroka organizirala posvet na temo Aktualna vprašanja uresničevanja otrokovih pravic v Sloveniji.

 
SREDIŠČE ZIPOM Z MDDSZ O PREŽIVNINAH
 10.09.2013
10.9.2013 se je Središče ZIPOM udeležilo srečanja na temo preživnin z v.d. generalne direktorice direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve ter enake možnosti, mag. Ano Vodičar.

 
Srečanje z Varuhinjo o samostojnem Varuhu otrokovih pravic
 17.07.2013
Središče ZIPOM se je 16.7. srečalo z Varuhinjo človekovih pravic gospo Vlasto Nussdorfer glede pobude za ustanovitev samostojnega instituta Varuha otrokovih pravic.

 
ODZIV MDDSZ, MZZ in MIZŠ na pobudo za Varuha otrokovih pravic
 09.07.2013
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti; Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport so se odzvali na pobudo Središča ZIPOM za ustanovitev samostojnega instituta Varuha otrokovih pravic.

 
POSVET ZA USTANOVITEV INSTITUTA VARUHA OTROKOVIH PRAVIC
 16.05.2013
Ljubljana, 16. maja 2013: Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov (Središče ZIPOM), ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, je v torek, 14. 5. 2013, organiziralo posvet za ustanovitev Varuha otrokovih pravic.

 
ZAČETEK AKCIJE KRŠITVE OTROKOVIH PRAVIC, S KATERIMI SE SREČUJEMO PRI NAŠEM DELU TER REŠITVE ZANJE
 03.04.2013
Ljubljana, 3. aprila 2013: Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov (Središče ZIPOM), ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, je v petek, 29.3.2013, izpeljalo delavnice v okviru akcije z nevladnimi organizacijami Kršitve otrokovih pravic, s katerimi se srečujemo pri našem delu ter rešitve zanje.

Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.