Središče za zagovorništvo
in informiranje o pravicah
otrok in mladostnikov

PRIDRUŽI SE

O ZIPOM

 

ČLANICE

 

 AKTIVNOSTI

AKCIJE Z MEDIJI


 

 
 
Poziv k spoštovanju Smernic za poročanje o otrocih
 12.04.2016
Snovalci Smernic za poročanje o otrocih novinarje, urednike in udeležence javne razprave o delu velenjskega centra za socialno delo pozivamo k doslednemu spoštovanju Smernic, ki poleg Kodeksa novinarjev Slovenije podrobneje določajo, kako ravnati, ko so v dogodke, o katerih poročajo mediji, vpleteni otroci.

 
OKROGLA MIZA OB IZDAJI SMERNIC ZA POROČANJE O OTROCIH
 19.05.2014
Kakšne so pravice otrok, ko se znajdejo v medijskih prispevkih? Ali lahko razkrijemo njihove osebne podatke, kadar poročamo o njih? Kdaj to lahko storimo?

 
VABILO novinarjem na delavnice Kako novinarji varujejo zasebnost otrok
 03.12.2013
Središče ZIPOM skupaj z Varuhom človekovih pravic in Društvom novinarjev Slovenije 12.12.2013 od 10. do 14. ure v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču organizira delavnice z naslovom Kako novinarji varujejo zasebnost otrok.

 
PRIPOROČILA s posveta Otrokova pravica do zasebnosti v medijih
 30.09.2013
43 udeleženk in udeležencev posveta iz osmih medijskih hiš, devetih nevladnih organizacij, treh ministrstev ter petih drugih državnih organov so pripravili priporočila s posveta Otrokova pravica do zasebnosti v medijih

 
Posvet OTROKOVA PRAVICA DO ZASEBNOSTI V MEDIJIH
 27.09.2013
Središče ZIPOM in Varuh človekovih pravic sta organizirala posvet na temo Otrokova pravica do zasebnosti v medijih.

 
ZAČETEK AKCIJE ZLORABE OTROKOVIH PRAVIC V MEDIJIH
 24.04.2013
22.4. smo izpeljali delavnice za nevladne organizacije v okviru akcije Zlorabe otrokovih pravic v medijih. Cilji delavnic so bili: zapisati nabor področij kršitve otrokovih pravic v medijih; določiti prednostna področja kršitev za nadaljnjo obravnavo; zapisati predloge in konkretne aktivnosti za dosego zmanjšanja števila kršitev otrokovih pravic v medijih na prednostnih področjih.

Središče ZIPOM
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

01/ 239 67 25

PRIJAVA NA E-NOVICE

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.